Hestia Amstelland

 • Hestia Amstelland

  Laan van de Helende Meesters 4, Amstelveen | Tel. 020-3459391

  Hestia Amstelland is een tweetalige dagopvang voor kinderen van 0 t/m 5 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kinderen komen uit meer dan twintig verschillende landen: van Japan en India tot Zuid-Afrika en natuurlijk Nederland. Alle activiteiten worden tweetalig aangeboden en op de groepen staan Nederlands- en Engelstalige pedagogisch medewerkers. Hierdoor leren en gebruiken de kinderen makkelijk twee talen.  Ook kinderen die thuis een andere taal spreken, pikken het Nederlands en Engels gemakkelijk op. Recentelijk is aangetoond dat tweetalig opgevoede kinderen hun intelligentie verder ontwikkelen en sneller en beter beslissingen leren nemen.

  Sinds februari 2017 is Hestia Amstelland gevestigd in het Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Deze locatie is geheel aangepast en ingericht volgens onze pedagogische visie van Reggio Emilia. Alle groepen zijn open en transparant, met doorkijkjes naar de naastgelegen ruimtes en grote ramen aan de binnen- en buitenkant. Vanuit alle ruimtes zijn de piazza en de keuken, het hart van de locatie, makkelijk bereikbaar. Verder is er een atelier, een bibliotheek, een theater, een ontdekhoek met mobiel ziekenhuis, een Greenery (een binnenkas) waar planten verzorgd worden en alle groepen kunnen gebruikmaken van de buitenruimte. De buitenruimte is ontworpen door Bureau RIS en biedt voor alle kinderen voldoende uitdaging. Ze kunnen er spelen, klauteren en klimmen, tuinieren in de moestuin, of gewoon genieten van het buiten zijn. 

  De verbouwing en inrichting zijn tot stand gekomen met medewerking van Next Architects, Simone Sorber, Han Schooneman en Eduard Schelfaut.

  KDV – LRK-nummer: 216639451
  BSO – LRK-nummer: 317358327