Hestia Waldorf aan de Werf

 • Hestia Waldorf aan de Werf

  J.H. Hisgenpad 394, Amsterdam-Noord | Tel. 06-86863440

  Hestia Kinderopvang werkt in Amsterdam-Noord samen met Waldorf aan de Werf, een interculturele basisschool die geopend is in 2020. Eerst gevestigd in Nieuwendam met in een later stadium een verhuizing naar een nieuwbouwplan in het NDSM-gebied. De school is van start gegaan met 2 kleuterklassen en een eerste klas. Waldorf aan de Werf biedt ook buitenschoolse opvang aan. Vanuit de school is er gekozen voor een samenwerking met Hestia, vanwege de overeenkomsten en overlap tussen onze ‘Hestia Way’ en het vrije school onderwijs.  

  Waldorf onderwijs vindt zijn basis in een antroposofisch mensbeeld dat voortkomt uit een grotere levensbeschouwing en filosofische stroming; de antroposofie van Rudolf Steiner. Op een Waldorfschool leren kinderen dezelfde dingen als op een reguliere basisschool, maar dan méér en breder. Ze leren niet alleen basisvaardigheden als lezen, schrijven en rekenen maar krijgen ook les in vreemde talen en in dansen, toneelspelen, zingen en schilderen. Daarnaast werken ze in de tuin en worden er jaarfeesten gevierd. Beweging is ook een belangrijk deel in het onderwijs, net als buiten spelen in regen en wind, of in de stralende zon. Een groot deel van de Amsterdammers heeft een dubbele culturele achtergrond en de Waldorfschool wil al deze religies en culturen omarmen omdat iedereen zijn unieke verhaal heeft en zien dat als verrijking voor hun onderwijs.

  De visie van Waldorf aan de Werf sluit op veel vlakken aan bij Hestia Kinderopvang en onze Reggio Emilia pedagogiek: elk kind is rijk en competent, diversiteit en tweetaligheid. Hestia is met één groep van start gegaan. U kunt uw kind(eren) aanmelden via ons inschrijfformulier.

  BSO – LRK-nummer: 312777590