Hestia Waldorf aan de Werf

 • Hestia Waldorf aan de Werf

  Werengouw 83, Amsterdam-Noord | Tel. 020-6618710

  Hestia Kinderopvang is een samenwerking aangegaan met Waldorf aan de Werf. Dit is een nieuwe interculturele basisschool in Amsterdam-Noord. Eerst gevestigd in Nieuwendam met in een later stadium een verhuizing naar een nieuwbouwplan in het NDSM-gebied. De school is van start gegaan met 2 kleuterklassen en een eerste klas.

  Waldorf aan de Werf biedt ook buitenschoolse opvang aan. Vanuit de school is er gekozen voor een samenwerking met Hestia, vanwege de overeenkomsten en overlap tussen onze ‘Hestia Way’ en het vrije school onderwijs. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen om voor uw kind(eren) een veilige en aangename BSO op te starten. De aankleding van de ruimte en de samenstelling van het team zijn in een afrondende fase. Helaas kunnen wij nog geen definitieve startdatum communiceren vanwege de vergunningenprocedure.
  Zowel voor de school als voor de BSO is een omgevingsvergunning (brandveiligheid) vereist. Hoewel wij in hetzelfde gebouw als de school zitten hebben wij helaas apart van de school een omgevingsvergunning moeten aanvragen bij de gemeente, alvorens wij de vergunning kunnen aanvragen voor het exploiteren van de BSO. Als opvangorganisatie moeten we aan andere eisen voldoen dan de school, die wel mag starten terwijl de aanvraag voor de omgevingsvergunning nog loopt. Hierdoor duurt de vergunningenprocedure helaas langer dan wij zouden willen. Indien de gemeente de maximale tijd voor de vergunningsaanvragen gebruikt, zullen wij naar verwachting eind november de BSO kunnen starten. We doen er echter alles aan om dit proces te versnellen en hopen de BSO eerder te kunnen starten. 

  Waldorf onderwijs vindt zijn basis in een antroposofisch mensbeeld dat voortkomt uit een grotere levensbeschouwing en filosofische stroming; de antroposofie van Rudolf Steiner. Op een Waldorfschool leren kinderen dezelfde dingen als op een reguliere basisschool, maar dan méér en breder. Ze leren niet alleen basisvaardigheden als lezen, schrijven en rekenen maar krijgen ook les in vreemde talen en in dansen, toneelspelen, zingen en schilderen. Daarnaast werken ze in de tuin en worden er jaarfeesten gevierd. Beweging is ook een belangrijk deel in het onderwijs, net als buiten spelen in regen en wind, of in de stralende zon. Een groot deel van de Amsterdammers heeft een dubbele culturele achtergrond en de Waldorfschool wil al deze religies en culturen omarmen omdat iedereen zijn unieke verhaal heeft en zien dat als verrijking voor hun onderwijs.

  De visie van Waldorf aan de Werf sluit op veel vlakken aan bij Hestia Kinderopvang en onze Reggio Emilia pedagogiek: elk kind is rijk en competent, diversiteit en tweetaligheid. Hestia start met één groep waarvoor de inschrijving is geopend.

  Voor informatie over tarieven en plaatsing kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor, tel. 020-6618710 of via: planning.plaatsing@hestiakinderopvang.nl.

  LRK-nummer: nog niet bekend

   

 • Veiligheid

  Veiligheid van uw kind, zowel emotioneel als fysiek, staat bij ons centraal. Wilt u meer weten over hoe we dit aanpakken? Lees dan hier verder. 

  Inspectie

  De inspectierapporten over de vestigingen van Hestia zijn te vinden op de website van het Landelijk Register Kinderopvang. Zodra de inspectie op deze locatie is uitgevoerd en het rapport is opgeleverd, wordt het hier gepubliceerd.

  Huisregels en algemene voorwaarden
  Er wordt gewerkt aan de huisregels voor deze locatie. Zodra deze klaar zijn, worden ze hier gepubliceerd.

  Algemene voorwaarden