Hestia Rivierenbuurt

 • Hestia Rivierenbuurt

  Uiterwaardenstraat 542, Amsterdam | Tel. 020-6617937

  Hestia Rivierenbuurt biedt tweetalige kinder- en buitenschoolse opvang aan: uw kind van 0-12 is dus van harte welkom! Niet alleen wij zijn trots op onze locatie, ook burgemeester Eberhard van der Laan liet bij de opening van het gebouw weten dat hij “nog nooit zo’n mooi kinderdagverblijf heeft gezien”.

  Het gebouw is ontworpen vanuit de pedagogische visie van Reggio Emilia, de werkwijze waarop Hestia haar opvang baseert. Hestia Rivierenbuurt is gebouwd als stad: een verzameling kamers, met een centraal gelegen plein en een verbinding met de buitenwereld. De locatie heeft verschillende nominaties ontvangen voor het ontwerp. Alle activiteiten worden tweetalig aangeboden en op de groepen staan Nederlands- en Engelstalige pedagogisch medewerkers. Hierdoor leren en gebruiken de kinderen makkelijk twee talen.

  Er zijn allerlei ruimtes waarbinnen de kinderen steeds op ontdekkingsreis kunnen gaan. Zoals in een echte stad zijn alle ruimten met elkaar verbonden en ga je van grote naar kleine, van hoge naar lage ruimten. De locatie heeft een ontdektuin waar de kinderen graag gebruik van maken. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar parken in de buurt. Tevens wordt er dagelijks een gezonde, verantwoorde warme maaltijd gekookt, voor én door de kinderen. We kiezen waar mogelijk uit het aanbod van biologische producten.

  BSO – LRK-nummer: 999652552
  KDV – LRK-nummer: 128536111