Over ons

 •  
 • Waar geen haard is kan geen geborgenheid zijn

  Geborgenheid is één van de thema’s die centraal staat bij Hestia. Voor de kinderen, maar zeker ook voor ouders en medewerkers. Dit komt voort uit onze naamgeefster Hestia, in de Griekse mythologie de godin van het vuur en de huiselijke haard.

  Hestia Kinderopvang is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang met locaties in Amstelveen (Ziekenhuis Amstelland, School of Understanding), Amsterdam Rivierenbuurt, en Amsterdam Noord. Hestia dankt haar naam aan de Griekse godin Hestia. Bij de Grieken werd er vaak geofferd aan Hestia, waarna er van haar bescherming genoten werd. Bij de start in 2003 vond directeur Ileen Purperhart deze naam heel treffend: Hestia Kinderopvang is een tweede thuis voor kinderen, ouders en medewerkers.

 •  
 • Kunst, cultuur & natuur Ontdekken staat centraal

  Kunst, cultuur en natuur staan centraal in de aanpak van Hestia. Directeur Ileen Purperhart heeft het haar persoonlijke missie gemaakt dat ieder kind voor de vierde verjaardag de Nachtwacht ziet.

  Dit wordt bij Hestia in de praktijk gebracht. Luister eens naar deze podcast, waarin onze pedagogisch coach uitlegt hoe we dat doen. Ook andere excursies met kunst-, cultuur- en natuurthema’s staan op het programma. Kinderen helpen boodschappen doen, koken, spelen buiten, maken kennis met de natuur – en vies worden mag!

 •  
 • Zelf kritisch denkenReggio Emilia

  De pedagogische benadering van Reggio Emilia staat in alle vestigingen van de dagopvang en buitenschoolse opvang centraal. Loris Malaguzzi (1920-1994), onderwijzer, cultuurfilosoof en politicus, was de inspirator voor deze pedagogische werkwijze.

  Vlak na de Tweede Wereldoorlog startten ouders en professionals in de Italiaanse regio ‘Reggio Emilia’ kindercentra. De wederopbouw van de maatschappij zou starten met de kinderen, door hen te leren zelf kritisch te denken in plaats van gehoorzaam te volgen.

  In de Reggio-benadering wordt het kind vanaf de geboorte als rijk en competent gezien. Kinderen kunnen zich op veel verschillende manieren uitdrukken: zij hebben daarvoor honderd talen. Zij worden dan ook benaderd vanuit het idee dat veel kennis en vaardigheden al aanwezig zijn en dat deze spelenderwijs tevoorschijn en tot ontwikkeling komen. Bij Hestia worden kinderen op deze competenties aangesproken.

 • Pedagogisch medewerkers

  Afhankelijk van hun kennis en vaardigheden, worden medewerkers intern verder opgeleid. Uitgangspunt daarbij is enerzijds het vinden en behouden van evenwicht tussen kwaliteit en kwantiteit bij medewerkers en anderzijds het bieden van voldoende kwaliteit in de begeleiding. We zorgen voor een mooi evenwicht tussen MBO, HBO en universitair geschoolde medewerkers.

   
  Iedere locatie heeft een zelfsturend team waarin medewerkers elkaar steunen, helpen en van elkaar leren.
 •  
 • Leren en kennis uitwisselenSamenwerken

  Leren en uitwisselen staan centraal in de aanpak van Hestia, we staan graag midden in de samenleving . Om deze reden hebben we samenwerkingsverbanden op nationaal en internationaal niveau.
 • Kennisoverdracht

  Om onze filosofie Reggio Emilia in levende lijve te zien, hebben we de bakermat, ‘Scuola Diana’, al meerdere malen bezocht. Verder heeft Hestia een samenwerkingsverband met Stella Nova in Zweden. Pedagogisch medewerkers worden regelmatig uitgewisseld om van elkaar te leren. Hestia zelf fungeert ook als kenniscentrum: we ontvangen veel gasten uit binnen- en buitenland die van ons willen leren. De afgelopen jaren hadden we gasten uit Turkije, België, Frankrijk, Noorwegen, Finland, Duitsland, China, Japan en Rusland.

  Interne opleiding

  Onze pedagogisch medewerkers worden intern opgeleid om zich de filosofie van Reggio eigen te maken. Hestia is een lerende organisatie en heeft derhalve de Hestia Academie opgericht. Dit is een intern scholingsaanbod voor medewerkers. Thema’s zijn bijvoorbeeld meervoudige intelligentie, babygebaren, de Gordon methode en kinderyoga. In het kader van deskundigheidsbevordering en waarborging van kwaliteit, werken we samen met Purperhart Training en Advies (PTA). 

  De Week van het Jonge Kind

  De Week van het Jonge Kind

  De Week van het Jonge Kind is geïnitieerd door Hestia.

 • Kunstenaars

  Op alle locaties werkt onze eigen kunstenaar, Jillian, met de peuter- en BSOgroepen. Hestia werkte in het verleden samen met WG Kunst en beeldend kunstenaars Linda Okello Ruijzenaars en Adzer van der Molen. Susana Lopez heeft haar prachtige buiken van zwangere vrouwen tentoongesteld en djembé-leraar Ego Emecheta heeft workshops verzorgd.

  Samenwerken

  Sinds een aantal jaar werken we samen met JINC: een organisatie die activiteiten organiseert voor jongeren van 8-16 jaar. Dit zijn bijv. bliksemstages en sollicitatietrainingen. Bij een bliksemstage komen leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs en VMBO-leerlingen een kijkje nemen op onze locaties. Zij maken gedurende een paar uur kennis met de kinderopvang. Hestia laat zien wat voor werk er te doen is. We merken dat de deelnemers vaak enthousiast weggaan! De sollicitatietraining wordt gegeven door medewerkers van Hestia. Leerlingen in het VMBO leren tijdens een rollenspel hoe zij zich kunnen presenteren tijdens een sollicitatie: hoe geef je een hand, wat voor gesprek kun je verwachten? Vanuit de locaties wordt ook met scholen als de Maas- en Waal en welzijnsorganisaties als Dynamo samengewerkt.

  • Veiligheid

   Hestia doet er alles aan om uw kind die veiligheid te bieden.

  • Accommodatie

   Een open sfeer met overzichtelijke groepsruimten.

  • Inspectie

   De inspectierapporten vindt u op de pagina’s van onze locaties.

  • Huisregels

   Algemene informatie en huisregels vindt u op de pagina’s van onze locaties.